Tikkertje voor gevorderden

Tikkertje is een waanzinnig mooi instrument voor het trainen van snelheid en het reactie vermogen. De korte explosieve sprints, hoge intensiteit en benodigde behendigheid maken van tikkertje mijn favoriete oefenvorm voor snelheidstraining.

Je kunt eindeloos variĆ«ren hoe, waarmee, waarop en met hoeveel de jagers moeten jagen of hoe de opgejaagde zichzelf vrij kan spelen. Goed uitgevoerd is tikkertje gewoon een anaerobe interval training in spelvorm. Eentje die niet snel gaat vervelen en die makkelijk is uit te leggen.

Hoe spectaculair zijn dan ook de beelden van de World Chase Tag; Hardcore parcours free running on steroids. De regels zijn simpel, zorg dat je ongetikt blijft voor 20 seconden.

World Chase Tag competition, oftewel het Wereldkampioenschap Tikkertje.

Ga je de benodigde skills ontleden om een gevorderde speler van het eeuwenoude tik-spel te worden, dan blijft er haast geen vaardigheid ongerept. Hoe groter je acrobatisch vermogen, hoe spectaculairder je het spel kunt (be)spelen.