Coaching in Cadiz

Heldendaad in CadizRond de jaarwisseling verbleef ik in het zuid Spaanse Cadiz, niet geheel zonder reden. Het Europees Kampioenschap Techno293, ook wel het EK Windsurfen voor junioren, werd aldaar georganiseerd.

Terwijl Nederland onder een laagje sneeuw bedekt lag, was ik in de weer als windsurf-coach voor het vaderlandse junioren team. De jongens en meiden van de Nederlandse windsurf jeugd selectie, hebben zich enkele maanden voorbereid op weg naar het EK.

Dag 1 was even schrikken voor de jonge surfers. Golven tot 4 à 5 meter hoog i.c.m. harde wind. Heftige omstandigheden, waar nauwelijks op voor te bereiden is. In ieder geval niet op typisch Hollandsch binnenwater.
Ook voor mij als coach was het spannend en uitdagend tegelijkertijd. Als surfers in de problemen kwamen vlak voor een dijk met angstaanjagende rotsblokken. Typisch zo’n plek waar je liever niet wilt zijn met surfplank of coachboot. [klik op de foto voor een vergroting]

Leave a Reply