Sportvernieuwing kost tijd

Sportvernieuwing van onderaf, vanuit de basis van de talentopleiding. Wie de jeugd heeft, heeft tenslotte de toekomst.

Trainen in 3 disciplines op 4 verschillende intensiteitsniveaus. Het heeft de interesse gewekt van 16 jonge windsurfers, allemaal met hun eigen talenten en ambities. Wat ze gemeen hebben is een enorme passie voor het windsurfen.

Na enkele voorzichtige voorzetjes sinds de zomervakantie, zijn de grote hervormingen van de Nederlandse windsurf-talentopleiding nu 12 weken onderweg. Gewoon in de winter, in Nederland.

Bergen werk zijn er verzet. Wat nu nog lijkt op een leeg planbord, zijn de puzzelstukjes die op hun plek beginnen te vallen. Dat is maar goed ook, door het extreem vroege voorjaar is de roep wanneer de trainingen op buitenwater ook niet meer tegen te houden.