Kun je het ook binnenstebuiten?

Ondersteboven of achterstevoren.

Maar kun je het ook achterstevoren, ondersteboven of binnenstebuiten, op één voet, met één hand of alleen met je grote teen?

Deze vragen stel ik graag aan mijn sporters, volgend na het compliment over de succesvolle uitvoering van een oefening of opdracht. De blik in hun ogen is iedere keer opnieuw genieten; je ziet de tandwielen in hun hoofd rond draaien.

Het oplossingsvermogen uitdagen, de creatieve mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Je lichaam binnenstebuiten keren is onmogelijk, maar dat neemt niet weg dat de sporter de uitdaging om de lat hoger te leggen graag aan wil gaan.

Het ontdekkingsproces dat hier bij een sporter op volgt; het visualiseren hoe dezelfde oefening er binnenstebuiten eigenlijk uit ziet en dat dan proberen uit te voeren, hoort wel bij mijn favoriete momenten van het training geven.