Ronde om Texel 2014

Voor het eerst in 10 jaar konden windsurfers het weer eens proberen om de fameuze Ronde om Texel te varen. Een klassieker onder de windsurf wedstrijden en één van de zwaarste marathon races van de wereld.

Ter voorbereiding op het WK in Brest, waar het water ook hard kan stromen, is deze marathon een goede afsluiting van de fysiek intensieve periode in het trainingsprogramma van het Beloften team.

In een matig windje konden de Bic Techno Beloften hun plank nog maar net in plané houden. Terwijl de kopgroep op Formula materiaal al heel snel voorbij de haven van Oudeschild voer, verloren de jeugdsurfers veel kostbare tijd in een windgat op de Waddenzee.

Maar één jeugdsurfer lukte het om voor het sluiten van het tijdslot door de telpoort van Oudeschild te surfen. De anderen werden met nog 20 deelnemers tegen gehouden door de organisatie bij Oudeschild.

Na 4 uur en 37 minuten surfen kwam de eerste jeugdsurfer over de finish bij Paal 17 op het Noordzee strand van Texel.