Dubbele Jeugd Olympische kwalificatie

Voldoening is nog niet eens half het gevoel wat mij al enkele dagen heeft bevangen. Er is een hele zware druk van m’n schouders af gevallen met de kwalificatie van Nederlandse surfers voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing (China).

Twee startbewijzen, één bij de jongens en één bij de meisjes. De Nederlandse jeugdsurfers hebben er keihard voor gestreden tijdens het Europees Kampioenschap in Italië.

Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen, driemaal gingen we deze winter naar Mallorca voor een intensieve trainingsstage. In Nederland trainden we doordeweeks na school op het RTC. Zo hebben de surfers in 6 maanden tijd een gigantische sprong vooruit weten te maken.

Nu mogen we gaan genieten en ons voorbereiden op het grootste sportevenement van het jaar voor jeugd atleten over de hele wereld; de Jeugd Olympische Spelen. Nog 109 dagen te gaan tot en met de Openingsceremonie.