IJsselmeer oversteek

Een windloos weekend is misschien niet heel erg geschikt om het IJsselmeer over te willen steken. De trip van Medemblik naar Stavoren en weer terug kan razendsnel voorbij zijn, maar je hebt er wel wind voor nodig.

Ruim 7 uur surfen over het IJsselmeer, zonder dat we de overkant bereikt hebben. Op ongeveer 2/3e van het IJsselmeer zijn we omgekeerd. Stavoren was al wel in zicht, maar het zag er niet naar uit dat we daar voor het avondeten zouden arriveren.

Op de terugweg kon er met hard pompen en door van de golven te surfen nog wel geplaneerd worden. De terugweg verliep dus gelukkig sneller dan de heenweg. Dat het vooral ruime wind terug was naar Medemblik scheelde ook.

Dit was de laatste training voor de Techno jeugdsurfers in Nederland, voordat we afreizen naar Polen voor het Wereldkampioenschap.