Weekje trainen in Wimereux

Een overbruggingsweek tussen twee wedstrijden van de North Sea Cup serie in. Afgelopen weekend wedstrijden in het Engelse Herne Bay, aankomend weekend de finales in het Franse Wimereux. In plaats van onnodig veel heen en weer reizen tussen Nederland en Calais blijf ik een weekje hangen in Wimereux.

Met mij ook de Nederlandse toppers die in Engeland alle podiumplaatsen wisten te bezetten. Aankomend weekend willen we dat natuurlijk gaan herhalen.

Regionaal trainingscentrum

972232_512580465456155_254544454_nWimereux is een van mijn favoriete wedstrijdlocaties, vooral vanwege de warme gastvriendelijkheid waarmee coaches en trainingsgroepen worden ontvangen. We mochten de hele week vrij gebruik maken van alle faciliteiten en tegelijkertijd kregen we een kijkje in de keuken bij een Frans Regionaal Trainingscentrum.

Talenten van de omliggende verenigingen uit de regio komen hier drie middagen in de week naar toe, om gezamenlijk met elkaar te trainen. ‘s Ochtends komen basisscholieren in kleine groepjes langs voor zeil-, surf- en suplessen. Zo is er hier de gehele dag door wel activiteit op en rond het centrum.

Interessant voor later, er zijn plannen om ook in Nederland een regionaal trainingscentrum voor windsurfers op te zetten.

Leave a comment