De North Sea Cup domineren

5 podiumplaatsen voor de Nederlandse jeugdsurfers tijdens de North Sea Cup finale in het Franse Wimereux. Winst in 3 van de 4 prijscategorieen. De jaarprijzen voor beste jongen, beste meisje en beste jongen < 15 jaar gingen dit weekend mee naar Nederland.

De North Sea Cup is een internationale competitie van 4 wedstrijden, georganiseerd in 4 landen grenzend aan de Noordzee (Belgie, Engeland, Frankrijk en Nederland).

Nog geen jaar geleden vroeg ik mezelf af hoe het kon dat de Engelse jeugdsurfers zo uitzonderlijk goed presteerden tijdens de North Sea Cup wedstrijden. Op snelheid konden we ze hebben. Toch voeren ze iedere keer weer mijlen ver vooraan, zonder begeleiding van een coach nog wel. Dat zet je toch wel aan het twijfelen over je eigen toegevoegde waarde, als coach voor het Nederlandse team.

Zelfstandigheid en zelfverzekerdheid op snel stromend water. Dat was iets waar het de Nederlandse surfers in 2010 nog aan ontbrak. Dat werden dan ook belangrijke aandachtspunten voor 2011. Een lang trainingsweekend op Texel was het toefje op de slagroom en de rest deden de surfers helemaal zelf.

Heel grappig, na afloop kwamen alle Franse coaches naar me toe met de vraag of hun clubteam volgend jaar niet toevallig een keertje met ons zou kunnen trainen.

Leave a comment